Siirry sisältöön

Turun telakalta Naantalin satamaan – Yli 20 vuotta laivateollisuudessa – Satamassa töissä. Henkilöesittelyssä Controller Hetti Virtanen

"Harrastan melontaa, koiran kanssa ulkoilua, retkeilyä, luistelua luonnon jäillä sekä laskettelua ja snorklausta perheen kanssa.

Hetti on 46-vuotias kauppatieteiden maisteri Varsinais-Suomesta. Hän asuu aviomiehen ja kolmen lapsensa kanssa Naantalin saaristossa. Ilon aiheiksi Hetti mainitsee perheen, ystävät sekä luonnon kauneuden ja sen monimuotoisuuden. Numerot ovat hänen suurin intohimonsa. Hän pitää erityisesti matkustamisesta – matkailu avartaa;” borta bra men hemma bäst”.

 

Aloitit työt Naantalin Satama Oy:n Controllerina joulukuussa? Miten olet viihtynyt ja miten työpäiväsi näyttäytyy?

Ensimmäiset kuukaudet ovat menneet nopeasti – mielenkiintoiseen ja minulle uuteen liiketoimintaan, sataman taloushallintoon sekä kollegoihin tutustuen.

Olen viihtynyt hyvin, työpäivät ovat täyttyneet hyvin tutustumalla uuteen liiketoimintaan lukujen ja ihmisten kautta. Suurin intohimoni ovatkin numerot. Joka päivä oppii jotain uutta, mutta tietyt rutiinitkin ovat jo ehtineet työpäivään muodostua.

Koulutustaustasi ja työkokemuksesi? Mistä siirryit töihin Naantaliin?

Olen valmistunut Turun Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi 2002, jolloin olin jo töissä talousosastolla hyttitehtaalla Piikkiössä, joka valmistaa moduulihyttejä risteilijöihin. Siihen aikaa tehdas valmisti myös hyttejä offshore-lauttoihin, märkätiloja hotelleihin ja kerrostaloihin. Siirryin vuonna 2013 Turun telakalle, jossa vastasin mm. ulkoisesta laskennasta ja siellä toimin pitkään erilaisissa taloushallinnon tehtävissä. Kaiken kaikkiaan ehdin työskennellä laivateollisuudessa yli 20 vuotta ennen satamaan siirtymistä.

Onko jokin asia yllättänyt sinut positiivisesti Naantalin sataman toiminnassa?

Nämä viime vuosien suuret investointihankkeet. Olen päässyt seuraamaan investointien prosesseja taloushallinnon kautta. Satama on kehittänyt satamainfraa valtavasti viimeisten vuosien aikana ja investoinut suuriin hankkeisiin. Terminaali lämpiää maalämmön avulla. Esimerkiksi Finnlinesin Superstar-luokan laivat voivat käyttää maasähköä Naantalin laiturilla ollessaan, vähentäen näin sataman päästöjä satama-alueella. Superstar-luokan laivat voidaan kiinnittää käyttämällä automaattista kiinnitys- ja irrotusjärjestelmään, mikä tuo tehokkuutta ja lisää työturvallisuutta. Satamaan on tehty uusia liikennejärjestelyjä, joista hyötyvät ensisijaisesti kuljetusyritykset, kun esim. rekkojen turhat tyhjäkäynnit kenttäalueella ovat vähentyneet.

Satama on kehittänyt satamainfraa valtavasti viimeisten vuosien aikana ja investoinut suuriin hankkeisiin. Terminaali lämpiää maalämmön avulla. Esimerkiksi Finnlinesin Superstar-luokan laivat voivat käyttää maasähköä Naantalin laiturilla ollessaan, vähentäen näin sataman päästöjä satama-alueella.

 

Oli ilo siirtyä työskentelemään alkuvuodesta uudistuneeseen ja täysin peruskunnostettuun satamaterminaaliin. Työpisteet ovat mukavan valoisat ja neuvottelutilat toimivat hyvin sisäisiin ja ulkoisiin palavereihin.

 

Mitä harrastat tai mikä rooli vapaa-ajalla on sinulle?

Naantalin saaristo mahdollistaa monipuolisesti erilaisten mukavien aktiviteettien harrastamisen vapaa-ajalla.

Asumme perheen kanssa Naantalin saaristossa, mikä mahdollistaa monipuolisesti erilaisten mukavien aktiviteettien harrastamisen vapaa-ajalla. Harrastan melontaa, koiran kanssa ulkoilua, retkeilyä, luistelua luonnon jäillä sekä laskettelua ja snorklausta perheen kanssa.

 

Mistä unelmoit?

 

Tykkään matkustella, yksi unelma onkin matkustaa maailman toiselle puolelle. Turistina

– vieraassa kaupungissa ja maassa, kokee mielestäni kulttuurierot parhaiten, matkailu antaa myös perspektiiviä. Kesäaamuiset juoksulenkit ovat myös hienoja hetkiä. Haaveilen myös uuden talon rakentamisesta, onhan näitä, isoja ja pieniä.