Naantalin satama > Linjaliikenne

Linjaliikenne

Finnlines

Finnlines on yksi Itämeren ja Pohjanmeren johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia, joka on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Finnlinesin alukset kuljettavat rahtia ja matkustajia Naantalin ja Ruotsin Kapellskärin välillä, pysähtyen myös Långnäsissä Ahvenanmaalla. Naantalista on kaksi päivittäistä lähtöä.

Finnlines liikennöi tätä Suomen ja Ruotsin välistä reittiään kahdella  Star-luokan ropax-aluksella, MS Finnswanilla ja  MS Europalinkilla. MS Finnswanin lastikapasiteetti on yli 4 200 kaistametriä, 554 matkustajaa ja 500 henkilöautoa. MS Europalinkin kokonaislastikapasiteetti on 4 215 kaistametriä ja 554 matkustajaa.

Finnlines investoi järjestelmällisesti laivastoonsa palvellakseen asiakkaitaan paremmin ja parantaakseen edelleen laivastonsa ympäristötehokkuutta. Finnlines on investoinut vuosien mittaan laivastoonsa yli miljardi euroa ja tulee investoimaan lisää noin 500 miljoonaa euroa seuraavien vuosien aikana. Kaiken kaikkiaan turvallisuus- ja ympäristövastuullisuusnäkökohdat huomioidaan kaikessa Finnlinesin toiminnassa.

Naantalin satama on sijainniltaan strategisesti juuri sopivalla paikalla. Molempien satamien, sekä Naantalin että Kapellskärin, sijainti on optimaalinen juuri rahdin tarpeisiin. Merimatka on lyhyt kestäen ainoastaan noin 8 tuntia. Sopivilla lähtöajoillaan Finnlines pystyy kuljettamaan rahtia tehokkaasti Suomen ja Ruotsin välillä juuri siten kuin ammattimainen rahdin kuljetus vaatii.

Myös Naantaliin johtava tieverkosto on erinomainen. Suurten yksiköiden ei tarvitse ajaa kaupungin halki ja rekat pääsevät suoraan valtaväylille satamasta. Naantalin etu on myös se, että satamaan johtava meriväylä pysyy auki ympäri vuoden. Esteetön väylä on ehdoton edellytys, kun lasti on raskas ja laivojen on pysyttävä aikataulussaan kellon ympäri sääolosuhteista riippumatta.

”Naantalin Satama ymmärtää Finnlines-liikenteen liiketoiminnan ja aikataulutuksen laituritarpeineen. He ovat tukeneet meitä kaikissa investointikysymyksissä pyrkiessämme kehittämään asiakaslähtöistä palveluamme,” sanoo Antonio Raimo, linjajohtaja, Finnlines Oyj.

Finnlines Plc
Satamatie 11, 21100 Naantali
Puh. +358 10 343 50

Finnlines

 

REDERI AB LILLGAARD

NAANTALI – LÅNGNÄS LASTILINJALIIKENNE

Ahvenanmaalainen varustamo Rederi AB Lillgaard harjoittanut säännöllistä lastilinjaliikennettä vuodesta 1994 lähtien Naantalin ja Långnäsin välillä. M/S Fjärdvägen on Rederi Ab Lillgaardin omistama ro-ro-rahtialus. Alus on rakennettu vuonna 1972 Ankerløkken Verft A/S -nimisellä telakalla, Florøssa, Norjassa. Aluksen jääluokitus on 1A eli se pystyy useimmissa jääolosuhteissa kulkemaan. Naantalin satamasta arkipäivisin (ma-pe) liikennöivä M/S Fjärdvägen kuljettaa vuosittain noin 130 000 tonnia tavaraa.

Rederi Ab Lillgaard