Siirry sisältöön

Rakennusinsinööri Juha Ketoniemi aloittanut satamainsinöörinä Naantalin satamassa

Naantalin sataman satamainsinööri Juha Ketoniemi seuraa Finnswanin lastausta 14.9.2020.

Teksti ja kuvat: Tarja Siekkinen

Rakennusinsinööri Juha Ketoniemi aloittanut satamainsinöörinä Naantalin satamassa

– laiva on lastattu rakentamisen asiantuntijalla

Naantalin satama on saanut teknistä vahvistusta riveihinsä Juha Ketoniemen aloittaessa työt satamainsinöörinä.

Rakennusinsinööri Juha Ketoniemi kertoo, että rakentaminen on tullut verenperintönä isältä, jonka rakennusliikkeessä Juha työskenteli jo kouluaikoina. Hän on aikaisemmin työskennellyt erilaisissa yrityksissä, (NCC, SRV, Yara) joissa työkokemusta on kertynyt monipuolisesti mm. työmaan työnjohdon, tilaajan edustajan ja rakennuttajakonsultin tehtävistä. Juha siirtyi satamaan Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:ltä, jossa hän toimi teollisuusrakentamisen projektipäällikkönä. Hänellä on rakennusvalvojan ja rakennuttajan pätevyydet, joten hänellä on valmiudet toimia monipuolisesti Naantalin satamahankkeissa.

Juha palasi Laitilaan asumaan 15 vuoden tauon jälkeen ja asuu siellä vauhdikkaiden lastensa ja koiran kanssa uudenkarheassa, itse rakentamassaan omakotitalossa. Harrastuksista Juha mainitsee mielekkäimpinä muun muassa erilaiset pallopelit, pyöräilyn ja lumilautailun. Talon rakentaminen on tällä hetkellä myös yksi aikaa vievistä harrastuksista, mutta onneksi tämä taloprojekti on pian valmistumassa, kertoo Juha.

Yaran aikoina hän tutustui myös satamatoimintoihin, joten satamaympäristö on hänelle jo varsin tuttua. Satamainsinöörin työt lähtivät heti vauhdikkaasti käyntiin: työpäivät alkoivat saman tien uusissa ja mielenkiintoisissa sataman eri rakennushankkeissa.

– Naantalin sataman toiminnan vilkkaus sekä satamatoimintojen monipuolisuus on yllättänyt todella positiivisesti, painottaa Juha. – Satama ei ole koskaan valmis, infrastruktuurin parantamisessa riittää aina kehittämistä.

–Rakentamishankkeiden, satamarakenteiden parantamisen sekä erilaisten innovatiivisten kansainvälisten projektien myötä luomme näin modernimpaa ja toimivampaa satamaa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, sanoo Juha.

Juha odottaakin mielenkiinnolla hyvää yhteistyötä ja verkostoitumista Naantalin sataman toimijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Toivotamme Juhan lämpimästi tervetulleeksi Naantalin sataman tiimiin.

Juhan tavoitat suoraan numerosta + 358 500 221 637 tai [email protected]