Siirry sisältöön

Satama-alueen yritysten CEO-esittelyssä – Turun Korjaustelakan toimitusjohtaja Antti Simula

” Pääosin teemme laivojen korjausta ja erilaisia laivojen vuosikatsastuksia, tänne Naantaliin telakalle saapuu laivoja erilaisiin kunnostustöihin kymmenittäin vuodessa” – kertoo Turun Korjaustelakan toimitusjohtaja Antti Simula.  

 

Mistä siirryit Turun Korjaustelakalle? Aikaisempi työkokemus ja koulutustausta

Siirryin Naantaliin viime syksynä Konepaja Häkkiseltä, jossa työskentelin toimitusjohtajana viiden vuoden ajan. Sitä aikaisemmin työskentelin Rolls-Roycella paikallisen osto-organisaation ostopäällikkönä, jossa vastuualueeseeni kuuluivat yhtiön strategiset ja operatiiviset hankinnat (ostohankinnat). Johdin myös Krakovassa strategista ostotiimiä muutaman vuoden ajan. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri.

Mikä on johtamistapasi?

Johtamistapani on aika maanläheinen. Pidän siitä, että tehdään tiiminä yhdessä tulosta hyvällä yhteistyöllä. Luotan vahvasti siihen, että kukin tekee osuutensa mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti. Pohjimmiltani olen kuitenkin melkoisen tuloshakuinen, joten tuloksia pitää saada.

Turun Korjaustelakka on merkittävä naantalilainen työllistäjä. Kuinka suuri organisaatio teillä on? 

Telakalla työskentelee lähes 100 ammattilaista työntekijää ja kulloisenkin työtilanteen mukaan, voimme vuokrata tarvittaessa täydentävää,  ammattitaitoista ja ulkopuolista työvoimaa paikallisilta yhteistyökumppaneilta.

Kuinka monta alusta käy vuosittain Turun Korjaustelakalla? Mitkä ovat alusten yleisimmät korjaus – tai rakennustyöt vai vaihtelevatko ne usein?

Pääosin teemme laivojen korjausta ja erilaisia laivojen vuosikatsastuksia, Naantaliin telakalle saapuu kunnostustöihin kymmenittäin laivoja vuodessa.

Mitkä ovat Turun Korjaustelakan vahvuudet?

Meidän tärkeimpinä tavoitteinamme ovat kunkin työvaiheen korkea laatu, joiden kaikilla yksityiskohdilla on tärkeä merkitys, sovitussa aikataulussa pysyminen ja lupausten pitäminen asiakkaille. Asiakaslähtöisyys ja laatu edellä toimitaan.

Mitkä megatrendit vaikuttavat eniten yrityksenne toimintaan tällä hetkellä?

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat näistä ehkä tärkeimpinä. Trendinä on myös se, että laivat modernisoidaan tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisemmiksi.

Sitten hieman henkilökohtaisempiin asioihin. Suurin intohimosi?

Minusta työn täytyy ensisijaisesti olla mielekästä ja vapaa-ajan täytyy kompensoida työtä. Hyvinvoinnin kannalta hyvät yöunet ovat myös arvokkaita. Perhe on tärkeä, johon kuuluvat vaimo ja 12,- ja 14,- vuotiaat tytöt, joiden kanssa harrastetaan yhdessä monenlaisia juttuja.

Mitä harrastat?

Kesäisin puunaan meidän vanhoja autoaarteitamme ja kunnostan niitä. Meillä on valkoinen Corvette (vm. 1976) ja hippivuosien aikakaudelta löytyy lisäksi yksi Ford Mustang (vm. 1966).  Mutta rakkain harrastukseni on vanhan metsätilan hoito Satakunnassa. Vapaa-ajalla myös sienestän, marjastan ja ulkoilen perheen kanssa ahkerasti. Harrastan myös metsästystä, mikä tietty palkitsee riistan pyytäjät usein maukkailla lihoilla ja ruuilla.

Minkä salaisuuden haluat paljastaa blogimme lukijoille?

Huolimatta siitä, että omistan omaa metsää, niin olen muutaman kerran hakenut joulukuusen naapurin metsästä.

 

 

Teksti: Tarja Siekkinen