Siirry sisältöön

Navigate 2022 messuilla vahvaa verkostoitumista – merenkulkijoiden tärkeä kohtaamispaikka

Naantalin Satama osallistui kesäkuun alussa Navigate tapahtumaan yhdessä Turun Korjaustelakan kanssa (Turku Repair Yard Ltd) , mikä on yksi BLRTn (BLRT REPAIR YARDS) telakoista ja se toimii Naantalin Luonnonmaan satamaosassa. Yhtiö työllistää Naantalissa noin 80 henkilöä. Telakalla käy vuosittain kymmenittäin laivoja erilaisissa kunnostustöissä ja vuosikatsastuksissa.

 
Navigate on kansainvälinen merenkulun, laivaukseen ja laivanrakennuksen ammattilaisille suunnattu messutapahtuma, mikä pidetään joka toinen vuosi Turun messukeskuksessa.  Messutapahtuma on varustamoiden, laivayhtiöiden, satamaoperaattoreiden sekä alan viranomaisten kohtaamispaikka. 
Tänä päivänä messut toimivat myös uuden sukupolven teollisuusyritysten yhteistyö- ja keskustelufoorumina.
Tapahtuma veti puoleensa laajan joukon meriteollisuuden ja teollisuuden toimijoita ja asiakkaita. Kaksipäiväiset messut tarjosivat oivan  mahdollisuuden tutustua tarkemmin alan toimijoihin, ammattilaisiin sekä erilaisiin palveluntarjontaan.

Naantalissa toimivan satamaoperaattori Stevenan Janne Salonen vieraili osastolla kertoen yrityksen tarjoamista logistiikan ratkaisuista ja uusimmasta hankkeista.

” Huollamme ja kunnostamme laivoja Naantalin telakalla, mutta trendinä on tänä päivänä myös se, että laivat modernisoidaan tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisemmiksi – kertoi Turun Korjaustelakan toimitusjohtaja Antti Simula.

Messukävijöiden oli helppo pysähtyä Naantalin ilmakuvan äärelle silmäilemään tarkemmin sataman ja satamasidonnaisen teollisuuden tarjoamia palveluja sekä tietenkin Naantalin sataman eri sataman osia.

Naantalin sataman messuseinän oli suunnitellut mainostoimisto Hurraa ja seinäkuvan toteutti Turun messukeskuksen tuotanto.  Messukävijöiden oli helppo pysähtyä Naantalin ilmakuvan äärelle tutkailemaan ja silmäilemään tarkemmin sataman ja satamasidonnaisen teollisuuden tarjoamia palveluja sekä tietenkin Naantalin sataman eri sataman osia.
 
Osastolla vieraili monia kansainvälisiä kävijöitä esim. Virosta, Latviasta, Belgiasta, Norjasta ja Saksasta ja mukavasti myös asiakkaita sekä muita vierailijoita. Tapahtuma loi oivat puitteet vahvaan verkostoitumiseen merenkulun ja meriteollisuuden toimijoihin.
 
SeaFocuksen ohjelmajohtaja Ulla Keino toimi Navigate messujen ohjelmatuottajana. Hän oli suunnitellut laadukkaan ja yleisöä kiinnostavan ohjelmapaketin. Aiheina olivat muun muassa tuotehinnoittelu, merenkulun kuljetusketju sekä tulevaisuuden turismi.
Messuilla pidettiin kansainvälinen Intelligence Hunt – innovaatio ja tulevaisuuden osaaja-kilpailu, jossa yritykset olivat antaneet lahjakkaiden opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden ratkottavaksi todellisia haasteitaan tai kysymyksiä. Voiton vei kotiin tällä kertaa Wärtsilän ja Meyer Turun ” Lifecycle Emissions of a Cruise Ship – Improving by Constantly Adapting the Latest Technology” case.
Seuraava Navigate messu pidetään Turun messukeskuksessa 5.-6.6.2024.
Kuvat: Naantalin Satama
Teksti: Tarja Siekkinen