Siirry sisältöön

Naantalin satamaterminaali uudistui valoisaksi ja moderniksi tilaksi –terminaalista löytyvät Varsinais-Suomen kauneimmat neuvottelutilat

Teksti: Tarja Siekkinen

Vuonna 1974 rakennetun satamaterminaalin täydellinen peruskorjaus on nyt valmistunut ja hanke saattoi vanhan terminaalirakennuksen täysin uudisrakennusta vastaavaan tasoon, muun muassa toiminnallisuuden ja energiatehokkuuden osalta. Lisäksi edellisvuonna valmistunut maalämpöurakka mahdollistaa tilojen lämmittämisen ja jäähdyttämisen maalämmön avulla.

Terminaalirakennuksen peruskorjaus aloitettiin vuonna 2022 ja se valmistui vaiheittain pysyen täysin suunnitellussa aikataulussa. Elokuussa 2023 valmistui terminaalirakennuksen 1. kerros, joka on palvellut viime syyskuusta lähtien Finnlinesin jalankulkevien matkustajien lähtö- ja tuloaulana. Muut tilat valmistuivat 2024 tammikuussa ja sataman henkilökunta pääsi muuttamaan upeasti uudistettuun terminaalin 4. kerroksen toimistotiloihin. Tilat ovat avarat ja valoisat sekä helposti asiakkaiden ja vieraiden saavutettavissa.

Tiloista löytyy kolme erillistä ja valoisaa neuvottelutilaa, jotka on nimetty seuraavasti: Messi, joka sijaitsee satamatoimiston taukotilan vieressä, Märssy-neuvottelutilan ikkunat avautuvat suoraan meriväylälle. Kolmas neuvotteluhuone, Bryka on erityisen valoisa ja avara, ja tila soveltuu isommallekin vierailuryhmälle, tarjoten upean merimaiseman kokousvierailijoille. Kuten yksi vierailijamme tilaan saapuessaan totesi, “terminaalista löytyy Varsinais-Suomen kauneimmat neuvotteluhuoneet merimaisemineen”.

Satamaoperaattori Stevena muutti toisen kerroksen toimistotiloihin helmikuun alussa.

Finnlinesin Naantalin toimistotilat löytyvät myös uudistuneesta terminaalista. Heillä on edelleen käytössä myös sataman kentällä moduulitoimisto, josta hoidetaan rahti- ja matkustajaliikenteen check-in toiminnot.

Sisäänkäynti Naantalin Satama Oy:n tiloihin käy heti pääoven viereisestä, vasemmanpuoleisesta ovesta. Sataman toimistotilat sijaitsevat ylimmässä (4. krs.) kerroksessa ja hissillä pääsee parhaiten perille. Terminaalissa on muutamia toimistotiloja vielä vapaana, jotka vuokrataan uusille satamatoimialaan sopiville toimijoille.

Terminaalin pysäköintialue on uudistettu – 60 maksullista parkkipaikkaa terminaaliin saapuville vierailijoille tai matkustajille

Osoite: Satamatie 13

Satamaterminaaliin johtavat Satamatieltä P-kyltit, joita seuraamalla saavutaan Aimo-parkin hallinnoimalle pysäköintialueelle.

Pysäköinti Naantalin satama-alueella  

Naantalin satamaterminaalin vieressä olevalla parkkialueella on vain maksullisia parkkipaikkoja. Parkkipaikkamaksun voi suorittaa joko sovelluksella tai parkkipaikalla olevalla . Parkkialueelle voi jättää auton enintään kahdeksaksi (8) päiväksi. Parkkialueella on pysäköinninvalvonta. Lyhytaikaista parkkipaikkaa ei voi varata etukäteen.

Tutustu tarkemmin pysäköinnin ohjeistuksiin alla olevasta linkistä

Satama-alueen kartta ja saavutettavuus – Port of Naantali