Siirry sisältöön

Haastattelussa Naantalin Sataman satamamestari Jussi Lehtonen

Get to know the team at the Port of Naantali: Harbour Master Jussi Lehtonen

Naantalin Sataman henkilökunnan esittelyssä Satamamestari Jussi Lehtonen

 

Punaisella museokuplalla kesäisin huristeleva Jussi Lehtonen tykkää kokkailla ja pitää teknisistä asioista. Jussi on syntynyt ja viettänyt varhaislapsuutensa Orivedellä, ja muuttanut aikoinaan perheensä kanssa Varsinais-Suomeen ensimmäiselle luokalle. Jussi on 44-vuotias ja hän on valmistunut tuotantotalouden insinööriksi (amk, SAMK) vuonna 2007. Perheeseen kuuluu vaimo ja 7-, 9-, ja 16-vuotiaat lapset. Lapsiperheen arki on toimeliasta ja vapaa-aika täyttyy erilaista mukavista yhteisistä puuhasteluista.

Nyt Jussi on aloittanut työt uudessa tehtävässä satamamestarina Naantalin satamassa.

Jussi harrastaa kuntojuoksua, kotona juoksuharjoitukset sujuvat hyvin juoksumatolla talviaikaan.  Jussi on juossut useampia puolimaratoneja (21,1 km) pitkin poikin Suomea, ja hänellä on tarkoitus jatkaa sitä myös tulevaisuudessa: ei kuitenkaan veren maku suussa vaan lähinnä kunnon ylläpidon takia. Uutena harrastuksena on tarkoitus aloittaa veneily perheen kanssa. Vene on jo hankittuna.

 Lempiruuiksi Jussi mainitsee tuliset ruuat, hän kokkaa myös itse paljon. Yhdeksi bravuuriksi hänelle on muodostunut kanansiivet tulisella twistillä ja kesäisin grillin äärellä syntyy muita maukkaita kesäruokia.

 

  

Teit pitkän uran Yaran tehtaalla (teollisuussatama, yli 20 v.) ennen tuloa Naantalin satamaan. Mikä sinusta on ollut antoisinta satamatoiminnassa?

Tykkään olla ihmisten kanssa tekemissä ja satamalla onkin laaja sidosryhmä, joten pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin. Satama on jo ympäristönä mahtava paikka työskennellä ja sujuvan toiminnan varmistaminen on antoisaa.

 

Miten kuvailisit itseäsi kollegana? Aikaisempi työtaustasi.

Luonteeltani olen rauhallinen ja avulias ja olen aina pärjännyt kaikkien kanssa ilman suuria erimielisyyksiä. Kaikkien kanssa en ole aina samaa mieltä, mutta toimeen tullaan ja yhteistyö on sujuvaa.

 

Aikaisemmalta ammatilta olen ajoneuvoasentaja ja pääsin heti armeijan jälkeen Uudenkaupungin autotehtaalle töihin Porsche tuotantoon, jossa työskentelin muutaman vuoden ajan. Sieltä siirryin Yaran tehtaalle, jossa olen työskennellyt useissa tehtävissä, tuotannonsuunnittelussa, esimiestehtävissä logistiikassa ja satamassa.

 

Miten olet kokenut siirtymisen isosta organisaatiosta pienempään organisaatioon ts. Naantalin satamaan?

Pienissä ja isoissa organisaatioissa on molemmissa puolensa. Aiempi työhistoriani on isossa yrityksessä, joten nyt innolla mukana pienemmässä organisaatiossa. Pienessä organisaatiossa toiminta on joustavampaa sekä päätökset, suunnitelmat ja toteutus on mahdollista lyhyemmällä aikajanalla.

 

Mitkä ovat vahvuutesi?

Olen aikaansaava ja pyrinkin priorisoimaan asiat tärkeysjärjestykseen. Ylisuunnittelu ei aina muuta lopputulosta, vaan vie minusta turhaa aikaa, joten hyvään lopputulokseen päästään usein myös lyhyempää reittiä pitkin. Hahmotan mielestäni suuren kuvan nopeasti ja osaan toimia muuttuvissa tilanteissa.

 

Mistä unelmoit?

Vaimo kysyi yhtenä iltana, että pitääkö olla jokin iso unelma tai haave? Tästä voikin päätellä, ettei suuria unelmia ehkä ole, mutta olemme kyllä keskenään vitsailleet, että sitten eläkkeellä voisi asustella jossain lämpimässä maassa.

 

Suurin intohimosi?

Tykkään kaikesta tekniikasta, esimerkiksi tietotekniikasta ja meidän punaisen kesäautomme ylläpidosta. Kotona minulla on 3D-tulostin, jolla valmistan kaikkea mielenkiintoista.

 

Suurin paheesi?

Karkit, suklaa ja muut makeat.

 

Ilon aiheesi?

Lasten kanssa touhuaminen ja perheen yhteiset lasketteluretket, mökkeily sekä reissaaminen.

 

Minkä salaisuuden haluat paljastaa blogimme lukijoille?

Jos kadulla tulee samannäköinen kaveri vastaan, eikä hän tervehdi, olet silloin törmännyt todennäköisesti identtiseen kaksoisveljeeni.

 

Miten työt on alkaneet täällä Naantalin satamassa?

Satamassa on ollut todella hyvä vastaanotto ja olen päässyt heti mukaan toimintaan, tutustumaan uusiin kollegoihin, asiakkaisiin sekä osittain jo Naantalin sataman laajaan sidosryhmäverkkoon. Odotan jo innolla verkostoitumista kaikkien kanssa.

 

Toivotamme Jussin lämpimästi tervetulleeksi Naantalin sataman tiimiin.

 

Jussin tavoitat suoraan numerosta + 358 50 4383 563 tai [email protected]

 

Teksti: Tarja Siekkinen