Siirry sisältöön

Haastattelussa Naantalin sataman sähkökunnossapitovastaava Petri Salo

Petri Salo nimitetty sataman sähkökunnossapitovastaavaksi

 

Naantalin sataman henkilökunnan esittelyssä sähkökunnossapitovastaava Petri Salo

Petri asuu perheensä kanssa Varsinais-Suomessa ja pitää erityisesti golfaamisesta ja kalastuksesta. Petri on 56-vuotias ja koulutukseltaan hän on sähköyliasentaja. Hänellä on pitkä ja laaja-alainen kokemus teollisuuden ja rakentamisen sähköurakoiden projektijohtotehtävistä.

 

  1. Milloin aloitit työt Naantalin satamassa?

Työt aloitin vuoden 2023 tammikuussa satamassa. Alkuviikot on mennyt pitkälti sataman olemassa olevaan sähköinfraan liittyvien perehdyttämisasioiden parissa ja myös sataman henkilöstöön tutustumisessa.

  1. Koulutustaustasi ja työkokemuksesi? Mistä siirryit töihin Naantalin satamaan?

Valmistuin vuonna 1984 ammattikoulusta sähköasentajaksi, vuonna 2003 jatkoin opintoja silloisen työnantajan tarjoamalla oppisopimuskoulutuksella ja suoritin muutaman vuoden kestävän sähköyliasentajan tutkinnon työn ohella.

Olen toiminut työmailla kärkimiehenä vuoteen 2010 asti pääosin erilaisissa teollisuuden urakkakohteissa. Vuonna 2010 siirryin projektijohtotehtäviin Raision Sähkö-INSTOssa. Muutama vuosi pyörähti vuosituhannen vaihteessa myös YIT Servicessä sähkö-/instrumenttiasentajana.

Siirryin Naantalin satamaan Raision Sähkö-INSTOsta, jossa toimin viimeiset 12 vuotta projektivastaavana/-päällikkönä, tähän työhön kuului paljon matkustamista ja projektien johtamista pitkin ja poikin Suomea.

 

  1. Mitä harrastat tai mikä rooli vapaa-ajalla on sinulle?

Viime vuosina olen aloittanut golfin peluun, kierroksia tulee pelattua noin 50 vuositasolla. Lisäksi harrastuksiini kuuluu myös kalastus ja kuntosali.

Kalastus on taitolaji. Petri ja 13.5 kilon hauki.

  1. Mikä on lempiruokasi?

Hyvä pihvi ja thaimaalainen ruoka.

  1. Mitkä ovat ilon aiheitasi?

Perhe ja terveys.

 

Teksti: Tarja Siekkinen