Korona-info

Koronaviruspandemian (COVID 19) vaikutukset Naantalin Sataman toimintaan

  • rahtiliikenne toimii normaalisti
  • matkustajaliikenne toimii normaalisti (lue sivun alaosasta viimeisimmät rajoitukset/ohjeet)
  • varustamot ja satamaoperaattori toimivat aikataulujen mukaisesti

Naantalin satamalla on tärkeä rooli tarjoamalla Ruotsin ja Suomen väliseen yhteyteen nopeita meriyhteyksiä, mahdollistaen elintärkeiden lääkkeiden, tavaroiden ja elintarvikkeiden kuljettamisen myös haastavien poikkeusolojen aikana. Naantalin sataman rahtiliikenne toimii tehokkaasti ja turvaa täten tavaroiden ja rahdin kuljettamisen Ruotsin ja Suomen välillä.

Naantalin Sataman toimintapolitiikka koronaviruksen leviämisen estämiseksi 

Terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi Naantalin Satamassa on ryhdytty toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.  Tavoitteena on turvata laivojen operointia ja satamatoiminta. Naantalin satama seuraa tiiviisti viranomaisten ja THL:n ohjeistuksia epidemian leviämisen estämiseksi ja toimimme suositusten ja viranomaisten määräysten mukaisesti (16.3.2020)

Lounais-Suomi_Tietyistä eteläisen Afrikan maista saapuvat henkilöt määrätään pakolliseen terveystarkastukseen Turun lentoasemalla sekä Naantalin, Porin, Rauman ja Turun satamissa

Rajavartiolaitoksen ohjehttps://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69905399et rajanylitykseen koronapandemian aikana

Ohjeet Suomeen saapuville matkustajille (THL) 

EUn koronarokotustodistus käyttoon Suomessa 22.6.2021 alkaen

Suomen kansallinen koronarokotustodistus päivittyy yhteentoimivaksi EU:n koronarokotustodistuksen kanssa 22.6. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että 22.6. lähtien Omakannasta saa EU:n koronarokotustodistuksen.

Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU ja Schengen- maista 21.6.2021 alkaen 

Maahantulo Suomeen EU- ja Schengen-maista sallitaan hyväksytyn covid-19-rokotussarjan saaneille ja alle 6 kuukautta sitten covid-19-taudin sairastaneille. Maahantulo sallitaan myös työnsä takia EU- ja Schengen-maista matkustaville. Muutokset tulevat voimaan 21.6.2021. Valtioneuvosto päätti 17.6. myös, että sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 11.7.2021 asti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Uusimmat uutiset

THL ohje ammattikuljettajille

Koronavirusohje satamille

Koronavirusohje rahtilaivoille