Korona-info

Koronaviruspandemian (COVID 19) vaikutukset Naantalin Sataman toimintaan

  • rahtiliikenne toimii normaalisti
  • matkustajaliikenne avautunut Naantalista 21.5.2020 alkaen
  • varustamot ja satamaoperaattori toimivat aikataulujen mukaisesti

Naantalin satamalla on tärkeä rooli tarjoamalla Ruotsin ja Suomen väliseen yhteyteen nopeita meriyhteyksiä, mahdollistaen elintärkeiden lääkkeiden, tavaroiden ja elintarvikkeiden kuljettamisen myös haastavien poikkeusolojen aikana. Naantalin sataman rahtiliikenne toimii tehokkaasti ja turvaa täten tavaroiden ja rahdin kuljettamisen Ruotsin ja Suomen välillä. Satamaoperaattori Stevenan  päivitetyn asiointiohjeen koronaviruspandemian aikana löydät verkkosivuilta.

21.5.2020:  matkustajaliikenne avautunut Naantalista 21.5.2020 alkaen. Työmatkaliikenne sekä muu välttämätön matkustaminen on sallittua.

Naantalin Sataman toimintapolitiikka koronaviruksen leviämisen estämiseksi (16.3.2020)

Terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi Naantalin Satamassa on ryhdytty toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.  Tavoitteena on turvata laivojen operointia ja satamatoiminta. Naantalin satama seuraa tiiviisti viranomaisten ja THL:n ohjeistuksia epidemian leviämisen estämiseksi ja toimimme suositusten ja viranomaisten määräysten mukaisesti.

Henkilökunnan ohjeistus

16.3.2020 Olemme ohjeistaneet henkilökuntaa kriisisuunnitelmamme mukaisesti. Muun muassa matkustaminen ulkomaille on tällä hetkellä kielletty. Mahdollisen ulkomaan matkan jälkeen on tehtävä ilmoitus esimiehelle, missä on käynyt sekä tarkkailtava omaa oloa. Kaikki ulkomailta palaavat työntekijät ovat kotikaranteenissa vähintään kahden viikon ajan. Mahdollisesta tartuntaepäilystä on otettava välittömästi yhteys esimieheen ja työterveyteen etänä.

23.3.2020 Toimiston henkilökunta siirtynyt pääosin etätyöhön, siltä osin kun työtehtävät sen sallivat. Vältämme lähikontakteja – emme vastaanota vieraita. Hoidamme työasiat puhelimitse tai sähköpostitse.

Terminaalin siivoustoimia ja desinfiointia tehostettu

16.3.2020: Olemme siirtyneet terminaalissa tehostettuun siivoamiseen: terminaalin ja toimiston pöytätasot ja muut kohteet, joita kosketaan käsin (kaiteet, pinnat, ovenkahvat, hissit) desinfioidaan päivittäin tehostetusti. Seuraamme tiiviisti koronaviruksen tilanteen kehittymistä ja tiedotamme heti, jos tarvetta ilmenee tai tilanne muuttuu.

Ohjeistukset matkustajille

20.1.2021  THL suosittelee kahden metrin turvavälin pitämistä  ja lähikontaktit tulisi rajata minimiin. Uuden tilannearvion mukaan muuntunut koronavirus tarttuu helpommin.

Kasvomaskien käyttöä ja turvavälien pitämistä (2 m) suositellaan kaikille satamassa vieraileville. Finnlinesin rahtiliikennerakennuksesta löytyvät ohjeistukset matkustajille THL:n suositusten mukaisesti esittein ja eri kieliversioin (suomi, englanti, ruotsi, saksa, italia, kiina ja venäjä). Käsidesipiste löytyy terminaalin aulasta. Kahvikone ja makeisautomaatti ovat koronavirusepidemian aikana pois käytöstä. Suosittelemme, että matkustajat siirtyvät satamasta pois joko omalla autolla tai taksia käyttäen.

THL:n ohjeistuksen mukaan julkisten kulkuneuvojen käyttö on sallittua mahdollisuuksien mukaan 2 m etäisyyttä pitäen ja kasvomaskeja käyttäen.

Ajankohtaisia ohjeita:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Uusimmat uutiset

THL ohje ammattikuljettajille

Koronavirusohje satamille

Koronavirusohje rahtilaivoille

Suomen Satamaliiton hyödyllisiä linkkejä