Korona-info

Koronaviruspandemian (COVID 19) vaikutukset Naantalin Sataman toimintaan

  • rahtiliikenne toimii normaalisti
  • matkustajaliikenne toimii normaalisti (lue sivun alaosasta viimeisimmät rajoitukset/ohjeet)
  • varustamot ja satamaoperaattori toimivat aikataulujen mukaisesti

Naantalin satamalla on tärkeä rooli tarjoamalla Ruotsin ja Suomen väliseen yhteyteen nopeita meriyhteyksiä, mahdollistaen elintärkeiden lääkkeiden, tavaroiden ja elintarvikkeiden kuljettamisen myös haastavien poikkeusolojen aikana. Naantalin sataman rahtiliikenne toimii tehokkaasti ja turvaa täten tavaroiden ja rahdin kuljettamisen Ruotsin ja Suomen välillä.

Naantalin Sataman toimintapolitiikka koronaviruksen leviämisen estämiseksi 

Terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi Naantalin Satamassa on ryhdytty toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.  Tavoitteena on turvata laivojen operointia ja satamatoiminta. Naantalin satama seuraa tiiviisti viranomaisten ja THL:n ohjeistuksia epidemian leviämisen estämiseksi ja toimimme suositusten ja viranomaisten määräysten mukaisesti (16.3.2020)

Ohjeistukset matkustajille

THL suosittelee yli kahden metrin turvavälin pitämistä  ja lähikontaktit tulisi rajata minimiin. Kasvomaskien käyttöä ja turvavälien pitämistä (yli 2 m) suositellaan kaikille satamassa vieraileville (20.1.2020).

Pakolliset koronatestit Varsinais-Suomen rajanylityspaikoille  -avin päätös voimaan 2.4.2021 alkaen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, että jokainen Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla maahan tuleva matkustaja määrätään pakolliseen koronatestiin Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen nojalla. Avin päätös tulee voimaan 2.4. ja kestää 30.4. saakka.

Pakolliset terveystarkastukset koskevat myös Naantalin sataman kautta maahan tulevaa henkilöä. Terveystarkastuksessa henkilö voi esittää todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen maahantuloa, tai esittää luotettavan todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle 180 vuorokautta aikaa. Tällöin häneltä ei lähtökohtaisesti oteta koronavirustestiä välittömästi maahantulon jälkeen. Huoltovarmuuden ja tavaratuonnin sujuvuuden varmistamiseksi määräys pakollisesta terveystarkastukseen osallistumisesta ei koske Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä, eikä vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia. (avin tiedote 1.4.2021)

Maahantulijoiden pakollinen terveystarkastus otetaan käyttöön Varsinais-Suomen rajanylityspaikoilla

Rajavartiolaitoksen ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana

Ohjeet Suomeen saapuville matkustajille (THL) 

EUn koronarokotustodistus käyttoon Suomessa 22.6.2021 alkaen

Suomen kansallinen koronarokotustodistus päivittyy yhteentoimivaksi EU:n koronarokotustodistuksen kanssa 22.6. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että 22.6. lähtien Omakannasta saa EU:n koronarokotustodistuksen.

Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU ja Schengen- maista 21.6.2021 alkaen 

Maahantulo Suomeen EU- ja Schengen-maista sallitaan hyväksytyn covid-19-rokotussarjan saaneille ja alle 6 kuukautta sitten covid-19-taudin sairastaneille. Maahantulo sallitaan myös työnsä takia EU- ja Schengen-maista matkustaville. Muutokset tulevat voimaan 21.6.2021. Valtioneuvosto päätti 17.6. myös, että sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 11.7.2021 asti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Uusimmat uutiset

THL ohje ammattikuljettajille

Koronavirusohje satamille

Koronavirusohje rahtilaivoille

Suomen Satamaliiton hyödyllisiä linkkejä